fbpx

Läs om Sofia Lögdbergs resa, och hur ledarskapsutbildningar har hjälpt henne att utvecklas och växa i sin ledarroll.

”Min första kontakt med Aktivt Ledarskap var i utbildningen ”Ny som chef”. Jag hade just fått mitt första chefsuppdrag inom Kommunal verksamhet och kände att jag behövde verktyg att leda mina medarbetare på ett effektivt och konstruktivt sätt som även skulle bidra till att de mådde bra, kände att de hade meningsfulla arbetsuppgifter och kände sig sedda. En annan del av uppdraget var också att sitta i ledningsgrupp och där ville jag också ha verktyg att kunna presentera våra mål, få effekt av det jag föreslog och att min röst skulle bli hörd.

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Under utbildningen fick jag en massa verktyg i form av modeller och strukturer jag kunde använda mig av för att skapa just det jag ville skapa i mitt ledarskap. Exempel på det är NÖHRA – ett verktyg jag använder mig av i både mitt arbete med medarbetare och även i min egen roll som ledare. 

Jag fick också möjligheten att se hur jag som individ fungerade i samspel med andra individer och det gav mig mycket insikt i hur jag uppfattas och vad jag behövde förstärka hos mig själv för att uppnå de mål jag satt. Just den delen är en stor del av att vara ledare, anser jag. Att kunna vara trygg i sin identitet och genom det stå kvar när det ibland blir stormigt.

Efter min utbildning eller träning, som jag vill kalla det, fick jag förmånen att gå UGL och det är något som jag innerligt kan rekommendera alla i ledande positioner att göra. 

Sofia Lögdbergs, förbundschef på Finsam Mittskåne

Att under 1 veckas tid ”skapa mig själv” som ledare i förhållande till andra, är en resa som gett mig otroligt mycket som person och som ledare. Att få nya perspektiv, att inte döma – varken mig själv eller andra, har lett till stora förändringar i mitt sätt att se på mitt ledarskap och gruppers utveckling. Vad gör ett team till just ett team och vad krävs för att uppnå de mål teamet sätter? Just de frågorna fick jag svar på och fick även de verktyg jag behövde för att arbeta med detta.

Jag ser en enorm skillnad i hur mitt team presterar och hur vi levererar och jag har även valt att utbilda mina medarbetare i just team-processer. Jag är övertygad om att för att uppnå resultat, måste vi också ha kunskap om hur vi ska uppnå det och då är förståelsen av team-processer nyckeln. Detta gäller för alla i teamet – inte enbart ledaren.

Under 2021 har jag valt att också anlita Aktivt Ledarskap i ledarskapscoaching, Jag är – som säkert märks – oerhört intresserad av hur vi som ledare kan utveckla våra team och medarbetare och för det krävs träning. Att ha en coach som tillsammans med mig, vrider och vänder på mina frågeställningar och som är ett stöd i mitt sätt att utforska mina förmågor för att skapa den bästa arbetsplatsen, ger väldig energi, struktur och tydliga mål för mitt arbete!

Jag ser min utveckling som person och ledare som en ständigt pågående resa och jag är väldigt glad över att Aktivt Ledarskap hjälpte mig ta de första stegen, fick mig att inse min potential och nu tränar tillsammans med mig för att jag ska bli den bästa ledaren jag kan bli!”

LEDARSKAPSTIPS

Få tips som du kan applicera i din vardag för att utveckla din personliga & affärsmässiga ledarskap.

Kroppsspråkets betydelse Har du hört myten ”Bara 7% av vår kommunikation sker i ord”? Fel, Fel, Fel. Låt oss skina lite ljus på hur det egentligen ligger till! Kroppsspråket och …

Utmanade men spännande att leda andra ledare Generellt brukar de flesta tycka att det är lättare att leda andra ledare. Kanske inte så konstigt då förståelsen är större när alla …

4 tips för att öka engagemanget på jobbet Det är inte helt lätt att hitta engagemang och passion på jobbet men det finns mycket att vinna på att ha entusiastiska kollegor. Engagerade …

Agera förebild & delegera som ledare till andra ledare Distansen i förhållande till medarbetare gör det ännu viktigare att du är en god förebild. Om er standarddator är PC så …

KONTAKTA OSS

Shopping Basket
prenumerera nu

Få tips på hur du kan utvecklas i din roll eller som ledare.