Intervju från Ny som chef

Förklara kortfattat den utbildning ni gjort och varför du ville gå just den?
Jag gick utbildningen ”Ny som chef”, den innefattade bland annat en diskanalys och andra verktyg som jag ansåg var hjälpsamma. Vi diskuterat mycket kring diskanalysen och vi gick igenom de olika stadier som finns. Vad innebär det att vara chef och ha personalansvar? Vi diskuterade om vad vi ser som problematiskt, hur de är att ha personalansvar, organisationsförmåga och hur vi kommunicerar.

Jag ville gå utbildningen då jag vill utvecklas som ledare och lära mig mer om personalansvar och få lite mer ”kött på benen”. Jag hade ett behov av att bli lite mer självsäker, och få lära mig olika sätt att kommunicera.

 

Vad var dina mål och förhoppningar med utbildningen?

Att förbättra min kommunikation, främst att lägga fram olika scenarion på ett sådant sätt så att det känns bättre för mig själv. Under utbildningen introducerades en kommunikationsmetod, där sändaren lägger fram saker på ett sådant sätt så att mottagaren tar emot det på ett önskvärt viss.

 

Vilka var dina främsta lärdomar som du har tagit med dig till ditt yrkesliv?

De olika kommunikationsmodellerna samt hur feedback bör ges och mottas. Vi var en grupp där alla var nya som chefer och vi kompletterade varandra väldigt bra. Vi var väldigt olika och kom från olika industrier, därför fick lära oss mycket från varandra, vilket var till min förvånad, just för att vi var så olika. En annan lärdom jag tar med mig är att man kan ha en uppfattning av en människa som kan förändras fullständigt, jag kunde se hur mycket deltagarna utvecklades under utbildningens gång. Även hur personer utvecklar och förändras beroende på hur man själv agerar mot dem.

 

Hur skulle du säga att du som ledare och din ledarstil har förändrats sen utbildningen?

Jag har blivit mer självsäker i min roll. Jag hade ett väldigt stort behov av att vara alla till lags, detta har jag släppt och har full fokus på jobbet och arbetsuppgifterna. Det är svårt att ta beslut som gör alla glada och nöjda, nu känner jag att jag kan ta beslut som känns bra för mig och min roll. Jag har även att annat sätt att reflektera över saker och ting som vi lärde oss under de övningarna som vi har gjort, jag har landat lite mer i min roll.

Namn: Ulrika Pålsson

Yrke: Kontorschef

"Nu känner jag att jag kan ta beslut som känns bra för mig och min roll. Jag har även att annat sätt att reflektera över saker och ting som vi lärde oss under de övningarna som vi har gjort, jag har landat lite mer i min roll."