utbildning ny som chef utbildning chef

Ledarskapsutbildning Ny som chef

Utbildning ny som chef. Ingen föds till ledare, men vi kan alla lära oss att bli en, bara viljan finns. Är du ny som chef men vill bli bättre i din roll eller har du ambitionen att bli ledare men vet inte var du ska börja? Är ni en grupp som tillsammans vill utveckla era ledarskapsförmågor för att ta er organisation framåt?

Kanske är ni alla nya chefer och vill stötta varandra i era nya roller? Rollen som chef är komplicerad och kräver kontinuerlig utveckling, och arbete.

För dig som är ny som chef gäller det att hitta ditt sätt vara ledare på. Som ny chef gäller det att hitta ditt sätt att ge feedback, konflikthantera, leda ditt team till framgång med mera. Verktyg för allt detta ingår i vår utbildning Ny som chef.

utbildning ny som chef utbildning chef

Utbildning Ny som chef

Fler än 300 chefer, ledare och medarbetare genomgår något av våra program varje år. Ny som chef är riktad till dig som vill öka din trygghet och kompetens i din arbetsroll som chef och ledare. Utbildningen ger dig kunskap och verktyg för att prioritera, leda och fokusera på individen, grupp och organisationen. Utbildningen sträcker sig över 4 dagar där du för kunskap i att leda andra, ge feedback och coachning, hantera konflikter, olika ledarstilar, mötestekniker och framför allt att leda framgångsrika team.

Vem är kurser för?
Ledarprogrammet är ett komplett utbildningsprogram med praktiska och behovsanpassade utbildningar för dig som vill ta ditt ledarskap till nästa nivå. Därför är kursen för alla som har eller önskar ledande roll.

Det här får du


Vilken utbildning krävs av dig som chef? Utmaningar med att vara ny som chef

Utbildningen Ny som chef syftar till att stärka dig i din nya roll som ledare eller chef. Att ta steget från att vara medarbetare till att bli chef kan vara svårt; då du plötsligt ska chefa över tidigare kollegor. Likväl kan det vara svårt att komma in som ny chef utifrån, utan kännedom om företagskulturen och vilka utmaningar som finns. Utmaningen för nya chefer är bland annat att hitta din stil som ledare. Alla har vi någon gång träffat på en chef som kanske inte varit så duktig på att kommunicera eller ge konstruktiv feedback. Eller tvärtom; många är vi som träffat på en ledare någonstans som verkligen varit en inspiration och kunnat motivera sina medarbetare eller deltagare. För dig som är ny som chef gäller det att komma underfund med vilken typ av ledare du vill vara i din nya roll. En av de största utmaningarna som ny chef är att skapa förtroende och respekt hos sina medarbetare, något som är viktigt för produktiviteten och motivationen, och en framgångsfaktor. I rollen som chef finns det mycket du kan göra för att skapa fungerande grupper av medarbetare, som tillsammans med dig kan sträva efter samma mål. I vår ledarskapsutbildning ger vi dig verktygen för att skapa fungerande grupper som motiveras av ditt ledarskap.

Vad är personligt ledarskap?

Personligt ledarskap handlar om utveckling, både vad gäller dig som individ och din roll som ledare och chef. Att identifiera dina styrkor och svagheter och att använda dem på ett konstruktivt sätt ger dig en möjlighet att nå dina mål, både på ett personligt plan och i ditt arbetsliv. Genom att ha en tydlig strategi och vision vad gäller din utveckling kan du hitta ditt unika ledarskap och finna din roll som ledare.

Vikten av feedback och konstruktiv kritik

En bra ledare är kännetecknas ofta av att hen är väldigt bra på att ge feedback. Feedback utvecklar och motiverar, och det är din roll som ledare att ge feedback på olika sätt. Feedback kan höra till en av de där svåra samtal som chefer måste ta, men även om feedback kan vara negativ, kan du ofta vända det till något positivt för att motivera och stärka dina medarbetare. I vår utbildning Ny som chef ger vi dig nycklar för att utvecklas och motiveras i ditt ledarskap genom att ge feedback på rätt sätt.

Kursinnehåll

Kursinnehåll

Onboarding

Fler än 300 chefer, ledare och medarbetare genomgår något av våra program varje år. Ny som chef är riktad till dig som vill öka din trygghet och kompetens i din arbetsroll som chef och ledare.

Före

UGL utbildning
Du får ett mail med information, material och nulägesanalys.

Under

fore under efter Hoger
Genomgång av material och teorier kopplade till din vardag.

Under >>

fore under efter Hoger
Genomgång av material och teorier kopplade till din vardag.

Efter

fore under efter Snett upp
Vi mäter effekter samt coachar dig i din vidare utveckling.

Kurshandledare

5

Före

Du får ett mail med information, material och nulägesanalys.
Anders

Före

Du får ett mail med information, material och nulägesanalys.
Carina

Efter

Vi mäter effekter samt coachar dig i din vidare utveckling.
Untitled design 2024 02 26T163455.842

Efter

Vi mäter effekter samt coachar dig i din vidare utveckling.
Nils

Under

Genomgång av material och teorier kopplade till din vardag.

Recentioner

Tack för att ni har givit mig nycklar till ledarskapet… jag har nu nått mitt mål som jag satte när jag gick utbildningen, jag har blivit produktionschef för Berendsen fabriken i Okelbo

Griztko Barlari Lobos Produktionschef, Bredensen Okelbo

Feedback är min största lärdom. Jag känner mig även starkare som person, jag kan gå in och ta obehagliga samtal. Jag har utvecklats både i mitt arbetsliv och som person.

Dan Persson Filialledare, Mekano

Väldigt mycket kunskap i ledarskap med olika verktyg, från att jag fått insikt i mig själv när jag tar på mig ”ledarrocken” och hur jag är. Ökat mitt självförtroende i att jag kan och vågar ta konflikter och bli tydligare i feedback. Självklart kommer detta ta tid att arbeta med och det tar aldrig slut utan är ständigt pågående, men jag känner att jag är påväg. Jag har fått tydliga verktyg att arbeta med.

Gert Jensen Teamledare JD Stemqvist AB

Intressant utbildning där man får många olika verktyg att arbeta med, lärt mig mycket om mig själv och hur jag kan uppfattas samt hur skall jag möta andra. Känner att jag kan gå tillbaka i mina anteckningar för att lyssna bättre och göra kommunikationen tydligare. Jag har fått konkreta verktyg att utveckla mina medarbetare och teamet för att skapa ett mer produktivt team och bli mer säker på att ta de ”jobbiga” samtalen. Vill verkligen rekommendera denna utbildning

Anneli Persson Teamledare Continental Bakeries

Den här utbildningen har varit mycket lärorik i hur man skall hantera olika människor i olika situationer. De har givit mig självförtroende och trygghet, att jag kan mer än vad jag tror. Jag har lärt mig vikten av kommunikation, att stå inför andra människor. I coaching och feedback har jag vetat vad det handlar om, men här har jag fått till mig hur jag kan ge den och att träna i vardagen. Handledarna har varit väldigt förstående kring mitt arbete och hur det fungerar, utifrån detta givit mig rätt verktyg att arbeta med. Jag rekommenderar verkligen denna utbildning

Linda Davidsson Teamledare Continental Bakeries

Under utbildningen har jag fått helt nya perspektiv, hur jag skall göra vid varje tillfälle jag leder, från mig själv till att leda andra. Jag lärde mig att styra skutan, en ledarutveckling jag kan använda dagligen från insikter till olika verktyg. Det är ovant i början på arbetsplatsen, men med träning kan det bli bättre. Det handlar om att lära känna sig själv i självledarskapet. Jag rekommenderar verkligen att gå denna utbildning, då jag fått insikter och verktyg att använda dagen därpå på min arbetsplats. 

Mirko Niedbalski  Rittal Scandinavian AB

Jag har fått struktur I mitt ledarskap. Utbildningen har bidragit till hur jag skall leda på ett effektivt sätt. Att arbeta med feedback och coaching som är kopplat till situationsanpassat ledarskap blir ett praktiskt verktyg för mig. Jag har fått konkreta verktyg som är kopplat till det jag verkligen behöver i mitt ledarskap. Jag rekommenderar denna utbildning då ”jag gillar när man kan se det framför sig” 

Camilla Murariu Andersson Sjöbohem

Den här utbildningen har givit mig självförtroende och trygghet, att jag kan mer än vad jag tror. Jag har lärt mig vikten av kommunikation, att stå inför andra människor. I coaching och feedback har jag vetat vad det handlar om, men här har jag fått till mig hur jag kan ge den för att skapa effektivitet i kommunikationen.  Jag rekommenderar denna utbildning!

Angelica Forsborn LK-Amateur

Att reflektera är en viktig del av min utbildning. Att tänka efter för varje beslut man gör och hur man hanterar andra människor på olika sätt, att möta personer på deras planhalva. Detta är något jag förbättrar och tränar på arbetsplatsen och i mitt team. Det är viktigt att reflektera varje situation man befinner sig i och förstå det egna agerandet så att mitt ledarskap blir mer situations anpassat. Jag rekommenderar denna utbildning!

Agne Lonningen Rittal Scandinavian AB

Boka

Fler utbildningar

Utbildning "ny som chef"
16
augusti
Helsingborg
Lilla garnisonsgatan 41, 254 67 Helsingborg

Ny som chef

Fler än 300 chefer, ledare och medarbetare genomgår något av våra program varje år. Ny som chef är riktad till dig som vill öka din trygghet och kompetens i din arbetsroll som chef och ledare. Utbildningen ger dig kunskap och verktyg för att prioritera, leda och fokusera på individen, grupp och organisationen. Utbildningen sträcker sig […] ...

Utbildning "ny som chef"
19
augusti
Stockholm
Stockholm

Ny som chef

Fler än 300 chefer, ledare och medarbetare genomgår något av våra program varje år. Ny som chef är riktad till dig som vill öka din trygghet och kompetens i din arbetsroll som chef och ledare. Utbildningen ger dig kunskap och verktyg för att prioritera, leda och fokusera på individen, grupp och organisationen. Utbildningen sträcker sig […] ...

20
augusti
Helsingborg
Lilla garnisonsgatan 41, 254 67 Helsingborg

Erfaren chef

Vill du ta steget mot en mer effektiv, personligare och tryggare ledarskap? Då har du kommit rätt! Denna kursen passar dig som har varit en ledare ett antal år och har tillräckligt med insikter om dig själv och din roll men vill investera i att utveckla dig själv för ett mer personligt -och affärsmässigt ledarskap. […] ...

Inget evenemang hittades!
Visa fler
pil

Vi skapar den goda & hållbara arbetsplatsen för de många människorna

PEOPLE

PURPOSE

POTENTIAL