4 tips för att återhämta dig under julen

Nu är det jul igen! vilket förhoppningsvis innebär lite ledighet och avkoppling. Även om ledigheten under jul är till för återhämtning är det långt ifrån alla som känner sig utvilade efter ledighetens slut.  

Vi har 4 tips som hjälper dig att slappna av under julledigheten. Tips som hjälper dig att ladda energi, istället för att dränera den. Så inte batteriet tar slut när det borde laddas.  

1. Starta i smyg 

Försök att varva ner redan någon dag innan du går på ledigheten. Du bör inte lägga nya eller tunga arbetsuppgifter till veckan innan ledigheten. Andra sätt att börja varva ner på är att ta kortare pauser, tillåta dig själv att sova lite längre på morgonen, ta promenader och få lite frisk luft m.m 

2. Logga ut från jobbmailen 

För att verkligen koppla av behöver du både tid borta från arbetet men också tid att inte tänka på arbetet. Det kan vara en av det svåraste sakerna att göra,  men också något av det allra viktigaste för att kunna varva ner. Du kanske inte vill släppa allt helt och hållet, ett tips då är att sätta upp ett rimligt mål och håll dig till det.  

3.Planera dina dagar efter ledigheten 

Fokuset ligger oftast på att planera hur du ska gå på ledighet men minst lika viktigt är det att planera hur du ska komma tillbaka. Se till att ha lite luckor i schemat dina första dagar tillbaka på jobbet, då har du tid att komma ikapp med exempelvis jobbmailen eller andra arbetsuppgifter. En mjuk start gör det inte bara enklare att komma tillbaka till jobbet efter ledighet, det gör det även enklare att koppla av när du är ledig.

4. Ta tid till reflektion 

Ta tid till reflektion! nu har du tid för att bara vara. Och det är just när man får tid för att tänka och reflektera över saker som de där briljanta idéerna kommer. Vad har varit bra och vad har varit mindre bra? Finns det något du vill ändra på?  

Vi önskar er en riktig trevlig och avkopplande julledighet!  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Fler tips