Ledarskapsutbildning: Ny som chef

Ingen föds till ledare, men vi kan alla lära oss att bli en, bara viljan finns. Är du ny som chef men vill bli bättre i din roll eller har du ambitionen att bli ledare men vet inte var du ska börja? Är ni en grupp som tillsammans vill utveckla era ledarskapsförmågor för att ta er organisation framåt? Kanske är ni alla nya chefer och vill stötta varandra i era nya roller? Rollen som chef är komplicerad och kräver kontinuerlig utveckling, och arbete. För dig som är ny som chef gäller det att hitta ditt sätt vara ledare på. Som ny chef gäller det att hitta ditt sätt att ge feedback, konflikthantera, leda ditt team till framgång med mera. Verktyg för allt detta ingår i vår kursen: Ny som chef.

Utbildningen: Ny som chef

Fler än 300 chefer, ledare och medarbetare genomgår något av våra program varje år. Ny som chef är riktad till dig som vill öka din trygghet och kompetens i din arbetsroll som chef och ledare. Utbildningen ger dig kunskap och verktyg för att prioritera, leda och fokusera på individen, grupp och organisationen. Utbildningen sträcker sig över 4 dagar där du för kunskap i att leda andra, ge feedback och coachning, hantera konflikter, olika ledarstilar, mötestekniker och framför allt att leda framgångsrika team.

Kursinnehåll

Vem är kurser för?
Ledarprogrammet är ett komplett utbildningsprogram med praktiska och behovsanpassade utbildningar för dig som vill ta ditt ledarskap till nästa nivå. Därför är kursen för alla som har eller önskar ledande roll.

Innehåll

Certifierad ledare illustration - Diskussion runt bord

Kommande kurstillfällen

Helsingborg

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Stockholm

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Före-Under-Efter

Certifierad ledare illustration - Kvinna vid dator
Ny som chef - etta

Du får ett mail med information, material och nulägesanalys.

Ny som chef illustration - gruppsamtal
Ny som chef - tvåa

Genomgång av material och teorier kopplade till din vardag.

Ny som chef illustration - möte
Ny som chef - trea

Praktisera dina kunskaper genom vår digitala plattform mellan utbildningsblocken.

Ny som chef illustrationer - firande
Ny som chef - fyra

Vi mäter effekter samt coachar dig i din vidare utveckling.

Utmaningar med att vara ny som chef

Utbildningen Ny som chef syftar till att stärka dig i din nya roll som ledare eller chef. Att ta steget från att vara medarbetare till att bli chef kan vara svårt; då du plötsligt ska chefa över tidigare kollegor. Likväl kan det vara svårt att komma in som ny chef utifrån, utan kännedom om företagskulturen och vilka utmaningar som finns. Utmaningen för nya chefer är bland annat att hitta din stil som ledare. Alla har vi någon gång träffat på en chef som kanske inte varit så duktig på att kommunicera eller ge konstruktiv feedback. Eller tvärtom; många är vi som träffat på en ledare någonstans som verkligen varit en inspiration och kunnat motivera sina medarbetare eller deltagare. För dig som är ny som chef gäller det att komma underfund med vilken typ av ledare du vill vara i din nya roll. En av de största utmaningarna som ny chef är att skapa förtroende och respekt hos sina medarbetare, något som är viktigt för produktiviteten och motivationen, och en framgångsfaktor. I rollen som chef finns det mycket du kan göra för att skapa fungerande grupper av medarbetare, som tillsammans med dig kan sträva efter samma mål. I vår ledarskapsutbildning ger vi dig verktygen för att skapa fungerande grupper som motiveras av ditt ledarskap.

Vad är personligt ledarskap?

Personligt ledarskap handlar om utveckling, både vad gäller dig som individ och din roll som ledare och chef. Att identifiera dina styrkor och svagheter och att använda dem på ett konstruktivt sätt ger dig en möjlighet att nå dina mål, både på ett personligt plan och i ditt arbetsliv. Genom att ha en tydlig strategi och vision vad gäller din utveckling kan du hitta ditt unika ledarskap och finna din roll som ledare.

Vikten av feedback och konstruktiv kritik

En bra ledare är kännetecknas ofta av att hen är väldigt bra på att ge feedback. Feedback utvecklar och motiverar, och det är din roll som ledare att ge feedback på olika sätt. Feedback kan höra till en av de där svåra samtal som chefer måste ta, men även om feedback kan vara negativ, kan du ofta vända det till något positivt för att motivera och stärka dina medarbetare. I vår utbildning Ny som chef ger vi dig nycklar för att utvecklas och motiveras i ditt ledarskap genom att ge feedback på rätt sätt.

Fler utbildningar

14
december
Helsingborg
Lilla garnisonsgatan 41, 254 67 Helsingborg

Leda andra ledare

Du är ambitiös och vill göra ett ännu bättre jobb. Hur blir du en ännu bättre chef och ledare? Leda andra ledare är utbildning som ger dig verktygen att leda andra ledare ännu bättre! Lär dina ledare att prioritera rätt och få rätt saker att hända i verksamheten, så att ni når era mål och […] ...

15
januari
Torekov
Torekov spa hotel

UGL in English

UGL is the key to personal and career success. A legendary concept, two facilitators, and a group of participants are the ingredients in UGL. However, it is you as a participant who constitutes the content and creates the process. Personal development propels you forward on all levels, improving outcomes for both yourself and the group […] ...

16
januari
Stockholm
Stockholm

Ny som chef

Fler än 300 chefer, ledare och medarbetare genomgår något av våra program varje år. Ny som chef är riktad till dig som vill öka din trygghet och kompetens i din arbetsroll som chef och ledare. Utbildningen ger dig kunskap och verktyg för att prioritera, leda och fokusera på individen, grupp och organisationen. Utbildningen sträcker sig […] ...

Inget evenemang hittades!
Visa fler